The orginal appeal in EnglishPuteti sa dati un retweet la această pagină apasând aici Stream twitter în engleză al MOGiS e.V. (@MOGiS_en)
Noi suntem MOGiS e.V. - o organizaţie germană a victimelor abuzului de copii. MOGiS a fost înfiinţată în aprilie 2009, ca "MissbrauchsOpfer Gegen InternetSperren" (care ar putea fi tradus ca:"supravieţuitorii abuzului împotriva blocarii Internetului"). Ne opunem blocării paginilor web prin furnizorii de servicii Internet, ca o metodă de a împiedica circulaţia pe Internet a imaginilor de abuz sexual împotriva copiilor. Ceea ce cerem este cooperarea internaţională pentru scoaterea acestor imagini de pe Internet. Un exemplu pozitiv pentru acest tip de cooperare poate fi INHOPE o reţea de hotline-uri pentru Internet.
De fapt am fost suprinşi de recenta propunere "aflată pe surse" a Consiliului de Miniştri ai Uniunii Europene. Această pagină va fi actualizată cu referinţe şi date în mod continuu. Daca vreţi să ne contactaţi sau aveţi întrebări, comentarii sau chiar aveţi acces la alte liste de blocări din alte ţări, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi la "info.eu (at) mogis-verein.de".
Din cauza propunerii Consiliului Uniunii Europene blocarea obligatorie a siteurilor web este din nou discutată la nivelul Uniunii Europene.Statele membre ale UE vor putea fi obligate să blocheze accesul la anumite siteuri folosind o listă secretă, care să fie partajată de către organele de poliţie, fără implicarea sistemelor naţionale judiciare.
Statele membre ale UE vor obliga ISP-iştii (furnizorii de acces Internet) să manipuleze sistemul DNS pentru cetăţenii lor pe baza listei secrete de blocări. Pentru implementarea acestei infrastructuri, ISP-iştii vor trebui să facă schimbări la intrastructura de bază (nameserver). O dată ce schema de blocare a fost implementată, aceasta poate fi folosită pentru a împiedica accesul la orice site web.
Întâi, să înţelegem clar câteva lucuri:
Hadeţi să vedem ce se propune :
De fapt acest plan deja pare impropriu. Pentru ca numai în Faza III vedem pe cineva să urmărească infractorii care distribuie asemenea conţinut. Lipseşte cu desăvârşire în acest plan de acţiuni "eliberarea copiilor din relaţiile abuzive" care ar fi trebuit să fie pasul 1. Dacă chiar există o piaţă (adică "se dau bani") pentru astfel de material, aceasta ar putea fi in mod convenabil legat cu "prinderea infractorilor prin urmărirea banilor".
Este puţin ciudat şi de fapt deconcentrat că statele membre ale UE cooperează pentru realizarea unei liste de filtrare (noua terminologie pentru "listă de blocare") dar par refractari a coopera pentru scoaterea imaginilor de pe Internet ale abuzului sexual asupra copiilor. Este in mod special deconcentrant faptul că băncile reuşesc să scoată site-uri web de phishing în 4-8 ore, dar imaginile abuzului sexual asupra copiilor ramâne pe Internet pentru 30 de zile sau mai mult.
Pentru a fi clari: imaginile care au fost scoase de pe Internet, nu trebuie sa fie blocate sau puse pe lista neagră. Deci, în loc să se blocheze documentaţia de exploatare sexuală a copiilor în oricare din cele 27 state membre ale UE, ar trebui să fie scoase prin actţiunea unui singur membru. Asta chiar că strigă a cooperare.
Deci hai să vedem cine lucrează în CIRCAMP:
Să ne uităm mai indeaproape:
Lista norvegiana de blocare arată cam aşa:
Un zoom pe Europa:
În numere: US:1292, NL:146, CA:79, RU:75, DE:69, KR:62, PT:61, GB:54, CZ:37, SE:32, UA:15, JP:12, AU:11, HK:8, BZ:8, CN:6, BS:5, FR:4, PA:3, ES:3, DK:3, TW:2, BY:2, TR:1, TH:1, SK:1, RO:1, NO:1, MX:1, LV:1, IT:1, BR:1, AR:1; un server în .no este un server test al kripos.no.
Cam asta e cooperarea internaţională pentru scoaterea de pe Internet a imaginilor de abuz sexual asupra copiilor. SUA şi Canada nu sunt ceea ce am numi în mod normal state "slabe". Şi mai interesant, Canada foloseşte ea însăşi o tehnologie de blocare.
Marea Britanie, ca un co-cordonatorfolosşte ajutorul Internet Watch Foundation (IWF) pentru a asambla o listă de blocare pentru "Cleanfeed" a fi implementată de către ISP-iştii britanici. IWF a devenit cunoscută în decembrie 2008 cind a pus un articol din Wikipedia în Engleză pe lista de blocare pentru că avea o copie a copertei unui Album al formaţiei Scorpions "virgin killer" (pe care noi o considerăm discutabilă).
Deşi Olanda a implementat o tehnologie de blocare, totuşi ei sunt în primele 5 ţări ale lumii care găzduiesc site-uri blocate. Ceea ce a fost cu adevărat uimitor anul trecut a fost faptul că Olanda bloca un site găzduit în Olanda. Aceasta evidenţiează Faza 1 din CIRCAMP. Scopul său principal este doar partajarea conţinutului listelor de blocare. Aşa au făcut şi nu au luat nicio acţiune cu privire la informaţia primită de la alţi membri COSOPOL.
Un alt exemplu este Finlanda, care blochează cercetătorul finlandez în securitate Matti Nikki, care s-a opus blocării Internetului în ţara sa, analizând lista de blocare suedeză/finlandeză şi publicând detalii ale aceste analize. Analiza arată că doar 37 din cele 1047 de site-uri de pe lista de blocare conţin de fapt imagini ale exploatării sexuale a copiilor. (9 [roşu] + 28 [portocaliu] din analiza lui Matti Nikkis)
Vorbind despre vecinul nostru (Germania) apropiat Danemarca: aceştia blochează 200 de site-uri web din Germania (inclusiv unele forumuri video musulmane).
În documentul la care am făcut referire mai sus, Germania este incă menţionată ca subsecventă, dar mulumită mişcărilor puternice grass roots ca AK Zensur (Grupul de lucru împotriva blocării Internetului şi a cenzurii) şi alte grupuri de libertăţi civile ca AK Vorrat (Grupul de lucru împotriva păstrării datelor de trafic) şi"FoeBuD e.V". şi organizaţii ale supravieţuitorilor abuzului cum ar fi "Trotz Allem e.V.", "gegen-missbrauch e.V." şi "MOGiS e.V." Germania pare a fi pe drumul cel bun de a nu intra în această nebunie.
Implementarea manipulării DNS a fost oprită - unele dintre schimbări au fost deja inversate. Acum, Parlamentul german discută anularea" blocării" în favoarea "scoaterii conţinutului". Acesta ar putea fi de fapt unul din motivele pentru care blocarea este propusă acum la ascară europeană de către Preşedinţia spaniolă a UE.
Pentru că a privi în altă parte este ceea ce se întâmplă în familii (sau organizaţii) când un abuz al unui copil este descoperit, sloganul MOGiS' este:
Aceasta este ceea ce am comunicat în mod constant şi cu destul succes în Germania pe parcursul anului trecut.
Acum este momentul să abordăm problema blocării web la nivel internaţional (sau cel puţin european). Trebuie să fim în contact şi uniţi împotriva restricţiilor din ce în ce mai avansate a libertăţilor civile în toată lumea.
Christian Bahls; MOGiS e.V.
Supravieţuitorii abuzului împotriva blocării Internetului
Vă rugăm să retweet această pagină apasând aici